4 Νοεμβρίου 2010

Κείμενο στήριξης από δεκάδες υποψήφιους κινήσεων σε δήμους και αγωνιστές τοπικών σχημάτων της Αττικής

Εμείς οι υποψήφιοι με ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια και όσοι συμμετέχουμε σε κινήσεις πόλης και τοπικά κινήματα στο χώρο της Αττικής που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στηρίζουμε στις εκλογές της 7 Νοέμβρη την "ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - Ανταρσία σε Μνημόνιο – κυβέρνηση - ΕΕ – ΔΝΤ"

-Θεωρούμε ότι με το Μνημόνιο και τα αλλεπάλληλα κύματα των αντεργατικών μέτρων η «ιερή συμμαχία» Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, εξελίσσεται σε σύγχρονη  «χούντα» πραγματικής σφαγής των δικαιωμάτων του λαού. Σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, έχουν κηρύξει πόλεμο στους εργαζομένους και τη νεολαία, για να μειωθούν βίαια οι μισθοί, να ελαστικοποιηθεί πλήρως η εργασία, να εμπορευματοποιηθεί κάθε δημόσια και κοινωνική υπηρεσία, να εμπορευματοποιηθεί ο χώρος, να καταληστευθεί η φύση. Στόχος να μεγεθύνουν την κερδοφορία, να πληρώσει ο λαός τα τοκογλυφικά δάνεια που πήραν οι καπιταλιστές από τις τράπεζες, να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του. Την ίδια ώρα η Αττική βρίσκεται στο στόχαστρο του «Καλλικράτη» και των «επενδυτών»: Δημοτική φορομπηξία, διαλυμένες κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία και Νοσοκομεία, ληστρικά διόδια, παράδοση όλων των ελεύθερων χώρων και των δασών στην καταστροφική «ανάπτυξη», ρατσισμός και αστυνομοκρατία.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και τις υπογραφές στήριξης:


-Στο χώρο της πόλης και του περιβάλλοντος ζούμε καθημερινά μια πολιτική που ξεκίνησε εξαγγέλλοντας την πράσινη ανάπτυξη και προωθεί μια απολύτως χυδαία, κυνική και απαράδεκτη υποταγή των πάντων στους «επενδυτές». Τα απίστευτα σχέδια για το ελληνικό, η διατήρηση και ανάπτυξη όλων χωρίς καμιά εξαίρεση των περιβαλλοντοκτόνων σχεδίων της ΝΔ (παράδοση παραλιών και των ορεινών όγκων στα ιδιωτικά συμφέροντα, επέκταση της αττικής οδού στον Υμμητό, καμιά πρόνοια για την προστασία των μητροπολιτικών χώρων πρασίνου, όπως στο Γουδί κλπ) είναι χαρακτηριστικά. Αλλά ακόμα το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση με τον Νόμο για τις «επενδύσεις» (fast track) δημιουργεί ένα τρομακτικό θεσμικό πλαίσιο, που παραδίνει τα πάντα (δάση, αιγιαλό και παραλία, ελεύθερους χώρους κλπ) στους επενδυτές καταργώντας κάθε έλεγχο και κάθε νομιμότητα (ακόμα και την δική τους), σε βαθμό που ούτε η χούντα δεν τόλμησε.

 Με τον «Καλλικράτη», το κεφάλαιο αναδιοργανώνει το κράτος σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο προκειμένου εφαρμοστεί «αποτελεσματικά»  η αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας, κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ.
Το πρόγραμμα Καλλικράτης σημαίνει: Ιδιωτικοποιήσεις και ανταποδοτική λειτουργία των Δήμων. Περικοπές στην υγεία και την παιδεία. Υποταγή στις τράπεζες και το κεφάλαιο. Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων. Αυταρχική θωράκιση του τοπικού κράτους απέναντι στο λαϊκό παράγοντα. Υποταγή στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ταξική και περιβαλλοντική διαφοροποίηση ανάμεσα σε πόλεις και σε περιφέρειες. Επίθεση στη ριζοσπαστική κινηματική δράσης και παρέμβαση.
Σήμερα δεν έχουν θέση οι αυταπάτες για «αξιοποίηση των θεσμών της αυτοδιοίκησης». Τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ένα μαζικό κίνημα με ανεξάρτητα λαϊκά όργανα, συνελεύσεις βάσης στις γειτονιές, επιτροπές αγώνα και συντονιστικά, που θα αγωνίζονται εναντίον των θεσμών του Καλλικράτη και θα επιβάλουν τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις.

-Απέναντι στο Μνημόνιο και την αντιδραστική πολιτική, που οδηγεί στην κοινωνική χρεοκοπία, υπάρχει εναλλακτική απάντηση: Ανατροπή της επίθεσης, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε ρήξη με την αγορά και τους νόμους του κέρδους, ενάντια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης. Για μια πολιτική και μια κοινωνία πιου στην θέση της βάρβαρης «ανάπτυξης» τοποθετεί την συμβατή σχέση με την φύση, στην θέση της «ανταγωνιστικότητας» και της απελευθέρωσης των αγορών τροφίμων, την διατροφική και οικολογική ασφάλεια των λαών, στην θέση των πυρηνικών και «οικοκαπιταλιστικών» ενεργεικαών λόμπι την αειφόρο και με βάση τα «τοπικά όρια» ανάπτυξη μιας δημόσιας και οικολογικής παραγωγής ενέργειας, στην θέση του κέρδους τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της φύσης, του «ανόργανου σώματος του ανθρώπου»
Η ελπίδα βρίσκεται σε ένα λαϊκό κίνημα αντίπαλο δέος στο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με συντονισμένους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων και των πολιτών, ανεξάρτητο από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς των Δήμων. Με ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς.

-Για έναν πανεργατικό και νεολαιΐστικο ξεσηκωμό διαρκείας που θα ανατρέψει την επίθεση και  την κυρίαρχη πολιτική.
Μαύρο στα ψηφοδέλτια του Μνημονίου και της πολιτικής του!
Ψηφίζουμε – στηρίζουμε την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»
για μια Αριστερά της ρήξης και της νικηφόρας προοπτικής!
.
Από Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία οι: Μάκης Βάσιλας, Βασίλης Τσούνιας, Αγγελική Βάσιλα, Σπύρος Κωνσταντάρας.

Από Ανυπόταχτη Πετρούπολη: Γιάννης Μπαλάσης, Γρηγόρης Σώτος, Διονύσης Βάσσης, Νιαρχάκος Νιάρχος

Από Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Δημητούλης Δημήτρης, Λουκάς Πετροκόκκινος, Ματίνα Παπαχριστούδη, Γιάννης Μαρούτας, Γιώργος Αλεξάτος, Μιχάλης Ρίζος, Δέσποινα Κουτσούμπα

Από Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης: Αλέκος Παπασπυρίδης, Χάρης Λαμπρόπουλος

Από Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα: Σταύρος Τζορτζιώτης, Βαγγέλης Μακρής

Από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Βαφειάδου Αντωνία, Λαδά Ελένη

Από Αγωνιστική Κίνηση Αντι-Θέσεις Αγίας Βαρβάρας: Σάκης Αμπάτης

Από Αιγάλεω: Κώστας Γιαννέλης (αγωνιστής σε τοπικά κινήματα)

Από Χαϊδάρι : Ψωμιάδης Νίκος (αγωνιστής στο εργατικό κίνημα - μέταλλο)

Από Δράση για μια άλλη Πόλη (Βριλήσσια): Κρικέλα Αθηνά

Από Κίνημα στην Πόλη (Ζωγράφου): Τουλιάτος Χρήστος, Μος Αθηνά, Βαγγελιώ Ιντζεγιάννη, Κεχαγιά Ελένη, Κλάδης Διονύσης

Από Δύναμη Ελπίδας (Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη): Παπαγεωργίου Θανάσης, Ζουγανέλης Ιωάννης, Λάριος Αλέξανδρος

Από Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας – κόντρα σε μνημόνιο και Καλλικράτη: Φώτης Θανάσης, Ντόβας Δημήτρης, Κατσικάρης Γιάννης, Κατσούδα Ειρήνη, Λαουτάρης Γιώργος, Κοσμάς Πέτρος.

Από Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού: Αντωνόπουλος Παύλος, Μουκούλης Θανάσης, Σιαμαντάς Κώστας.

Από Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου: Γιώργος Λιερός, Θόδωρος Αλεξίου, Κομπότης Νίκος

Από Εκτός των Τειχών (Μαρούσι): Πολυχρονιάδης Δημήτρης, Δεμερτζή Αγγελική, Τσάδαρη Σοφία, Σκινδήλιας Γιάννης, Μανδέλης Αποστόλης, Σαράντης Θανάσης

Από Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά – Ανταρσία στο λιμάνι: Διαβολάκης Θανάσης, Γκούτη Ντίνα. Καζάκου Ιωάννα, Γεωργιόπουλος Σωτήρης, Γρηγορόπουλος Δημήτρης

Από Αριστερή Παρέμβαση Καλλιθέας: Τριανταφυλλόπουλος Χρήστος, Δηράκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.