9 Δεκεμβρίου 2010

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Όχι στα σχέδια των πολυεθνικών και του κεφαλαίου για κατάργηση της Κυριακής αργίας και δουλειά το Σάββατο

Καταγγέλλουμε την απόφαση του σημερινού Νομάρχη και αυριανού Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού, που κατά παραγγελία των πολυεθνικών αλυσίδων του εμπορίου και των μεγαλεμπόρων, σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και συνδικαλιστή της ΝΔ κ. Καρέλλα, αποφάσισαν, παράνομα, να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα και για 2η Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη.

Η απόφασή τους να ανοίξουν τα μαγαζιά, ανοίγει την πόρτα για κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο και σε συνδυασμό με την απαίτηση του ΣΕΒ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τα Σάββατα, αποτελεί μεθόδευση που εντάσσεται στο στόχο για κατάργηση του ωραρίου, των συλλογικών συμβάσεων και κάθε εργατικού δικαιώματος.
Ο Νομάρχης-περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σγουρός, υλοποιώντας πλήρως την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, δίνει νωρίς τα δείγματα γραφής της πολιτικής του ως περιφερειάρχης του κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των εργοδοτών.
Είναι φανερό ότι αυτό που λείπει από τους εργαζόμενους της Αθήνας-και όλης της χώρας- δεν είναι οι ώρες και οι μέρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, τα εισοδήματα και οι μισθοί που η κυβέρνηση που στηρίζει ο κ. Σγουρός και οι εργοδότες έχουν πετσοκόψει.
Είναι επίσης φανερό ότι η λύση για την «τόνωση της εμπορικής κίνησης» δεν είναι να δουλέψουν χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι 2 Κυριακές σήμερα - και πόσες αύριο;

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζόμενων στο εμπόριο και τα σωματεία τους που κήρυξαν απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Θα σταθεί δίπλα τους ώστε όλοι να περιφρουρήσουμε τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές κατακτήσεις, όπως είναι η Κυριακή αργία.

Αυτή η πολιτική που επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς, πρέπει να ανατραπεί συνολικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.