20 Φεβρουαρίου 2011

πρόταση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο περιφερειακό συμβούλιο 17-2-11


Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 17/2/11 από τον περιφερειακό σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Άγγελο Χάγιο για να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση. Καταχωρίστηκε στα πρακτικά και μοιράστηκε στα μέλη του ΠΣ.
Επίσης προτείναμε κατεπείγουσα τοποθέτηση και παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη στην κυβέρνηση για νομιμοποίηση των 287 απεργών μεταναστών - εργατών που κινδυνεύει πλέον η υγεία και η ίδια η ζωή  τους. Στην πρόταση αυτή ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία απέφυγαν να τοποθετηθούν μιλώντας γενικά περί μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής.
 από το γραφείο τύπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής



16 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαράσταση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Απεργία πείνας των μεταναστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/2/2011



Αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Χάγιο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 10/2 τους μετανάστες  - απεργούς πείνας στη «βίλα Υπατία» μαζί με άλλα αντικαπιταλιστικά σχήματα και κινήσεις πόλης. Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν με τους απεργούς πείνας τους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στον ηρωικό αγώνα που δίνουν βάζοντας ως υποθήκη την ίδια τους της ζωή για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. 

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας στάθηκε στο πλευρό των μεταναστών και συνεχίζει να το κάνει και να δίνει αυτή τη μάχη τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο , όσο και ευρύτερα στην κοινωνία με όρους υλικής και πολιτικής αλληλεγγύης. Θεωρεί ότι ο αγώνας των μεταναστών για νομιμοποίηση είναι αγώνας όλων εργαζομένων, ελλήνων και μεταναστών και απαιτεί απ’ όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο να πάρουν ξεκάθαρα θέση. Οι μετανάστες αποτελούν οργανικό τμήμα του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας και δικαιούνται ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η νομιμοποίησή τους και η χορήγηση πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες συνιστούν την μοναδική ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών. Απέναντι στις αντεργατικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης του Μνημονίου προτάσσει τον κοινό αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων, την ενότητα ελλήνων και μεταναστών.

5 Φεβρουαρίου 2011

Ολοι στο άνοιγμα των διοδίων, Κυριακή 6 Φλεβάρη, Οχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
3/2/2011

Ολοι στο άνοιγμα των διοδιών, Κυριακή 6 Φλεβάρη
Οχι στην ποινικοποίηση των Αγώνων !
Ανυπακοή ! Δεν Πληρώνουμε !



Η «Ιερά Συμμαχία» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, έντρομη μπροστά στο ογκούμενο κύμα ανυπακοής – «δεν πληρώνω», καταφεύγει για μια ακόμη φορά στην ποινικοποίηση των αγώνων. Πέρα απ’ τη γνωστή βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που κηρύσσουν «παράνομη και καταχρηστική» κάθε δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών, στο στόχαστρο μπαίνει και το κίνημα «δεν πληρώνω». 

Ήδη ξεκίνησαν ποινικές διώξεις αγωνιστών από το κίνημα κατά των διοδίων (φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και συκοφαντική δυσφήμηση) , ενώ ο υπουργός Ρέππας εκτοξεύει απειλές κατά των «αντικοινωνικών- υπονομευτών», «τζαμπατζήδων» στις συγκοινωνίες και τα διόδια. Προσπαθούν με την αντιλαϊκή και αντικοινωνική πολιτική τους να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πραγματικών «τζαμπατζήδων»: των εργολάβων που εισπράττουν διόδια για τη σκοτώστρα Κορίνθου – Πάτρας και για έργα που θα φτιάξουν στο μέλλον, που έχουν μετατρέψει την Κερατέα σε κατεχόμενη περιοχή παρά τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της. Παράλληλα εξελίσσεται και ο επικοινωνιακός πόλεμος με τη συνδρομή των «πρόθυμων» δημοσιογράφων.            
                                                                                                                
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καταγγέλλει το κλίμα ποινικοποίησης των αγώνων των τελευταίων ημερών. Στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων στις μεταφορές αλλά και ευρύτερων τμημάτων του λαού ενάντια στη διάλυση  των δημόσιων συγκοινωνιών. Στηρίζει τις κινητοποιήσεις του συντονισμού των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και κινήσεων πόλης για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες για όλους, καθώς και όλους τους πολύμορφους αγώνες του κινήματος «δεν πληρώνω». Καλεί τέλος σε μαζικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6/2 σε όλη την Αττική.

Με μαζικούς αγώνες διαρκείας, στα χέρια των εργαζόμενων και όχι «πρόθυμων» συνδικαλιστών, να ανατρέψουμε το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.

Να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, σε ρήξη με την ΕΕ την ΟΝΕ και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των σημαντικών τομέων (υγεία, ενέργεια, μεταφορές κλπ.) με εργατικό έλεγχο. 

Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, δραστική αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.