23 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΑ καταψηφίζει τις «Δαπάνες αποκατάστασης ζημιών της 12/2»

Παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20/2/12




Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Ά. Χάγιος  καταψήφισε την πρόταση αναμόρφωσης προϋπολογισμού 'για την εξασφάλιση  πιστώσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα δαπάνες αποκατάστασης ζημιών επιχειρήσεων και καταστημάτων που καταστράφηκαν από τους βανδαλισμούς στην Αθήνα την Κυριακή 12/2/2012 στα πλαίσια της διυπουργικής σύσκεψης της 15ης /2/2012'.



Μεταξύ των άλλων τόνισε ότι η προβαλλόμενη «αποκατάσταση ζημιών» από το κεντρικό και το τοπικό κράτος είναι δημαγωγική, ταξικά προσανατολισμένη και εντάσσεται στην ιδεολογική -πολιτική τρομοκρατία και προπαγάνδα του μαύρου κυβερνητικού μετώπου.



Η όλη επιχείρηση περιορίζεται σε οικονομική στήριξη των καταστημάτων που καταστράφηκαν, δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα των εργαζομένων που χάνουν τις δουλειές τους, δεν προβλέπει καμιά παρέμβαση για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και ούτε λόγος για την προστασία των διαδηλωτών που κακοποιήθηκαν απο την αστυνομική καταστολή.




Ταυτόχρονα φορτώνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με δαπάνες που τελικά θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι αφού αυτές θα αφαιρεθούν από κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.



Την ίδια στιγμή κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ αντί να διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, δεσμεύονται για επιχορήγηση στις επιχειρηματικές δράσεις πολυεθνικών ομίλων, Γερμανικών, Γαλλικών, Ελληνικών και άλλων που προετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι τις ενεργειακές πηγές, τη διαχείριση υδάτων και απορριμμάτων, τον τουρισμό, τη δημόσια περιουσία κλπ.



Στις 12/2 ο λαός της Αθήνας με αναβαθμισμένη μαχητικότητα βρέθηκε  στο δρόμο παρά την ιδεολογική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Διεκδίκησε αποφασιστικά το δικαίωμα του να διαδηλώνει και να αγωνίζεται πολιτικά.



Απέναντι    στην αστυνομική επίθεση αντέταξε μαζική και έμπρακτη αντίσταση που υπερβαίνει ποιοτικά τις πρακτικές αναρχικών ομάδων και δεν έχει καμιά σχέση με την καταστροφική δράση μηδενιστικών ή λούμπεν στοιχείων. Είναι φανερό, επομένως, ότι οι εμπρησμοί στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί από τους οποίους ξεπήδησαν σε σημεία που δρούσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα τον εργατικό λαϊκό ξεσηκωμό, το αντίθετο μάλιστα.



Αυτοί που καταστρέφουν, που καίνε τη ζωή μας, το εισόδημα, την υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια μας. Αυτοί που οδηγούν στο κλείσιμο και στη φτώχεια τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαγαζάτορες, μαζί και αυτούς του κέντρου της Αθήνας, είναι αυτοί  που έχουν συμφέρον  να ανακόψουν με όλα τα μέσα το ογκούμενο- πολιτικοποιούμενο λαϊκό κίνημα, είναι η μαύρη πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ντόρας, είναι οι Έλληνες και ξένοι κεφαλαιοκράτες, είναι η ΕΕ και το ΔΝΤ.



Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στους ΟΤΑ, αυτήν ακριβώς την αναβαθμισμένη μαζικότητα και διάθεση πάλης φοβούμενη, προχωράει σε σχέδια για απαγόρευση των διαδηλώσεων και σε βάρβαρη καταστολή κάθε προσπάθειας λαϊκής αντίστασης.



Ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς που έχει αγκαλιάσει το ΠΑΣΟΚ και όλο το αστικό σύστημα, επιχείρησε και στο Συμβούλιο να συνδέσει την αριστερά και το λαϊκό κίνημα με την προβοκάτσια που χαρακτηρίζει το δικό τους κρατικό πολιτικό σύστημα το οποίο αξιοποιεί ως δύναμη κρούσης και τους φορείς του φασισμού.



Εμείς αναγνωρίζουμε μία ευθύνη, πολιτική-ιστορική, των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και του κινήματος. Να δώσουν από κοινού όλες τους τις δυνάμεις για ένα πολιτικό ενωτικό μαζικό κίνημα που θα ανατρέψει τη λεηλασία, τον ολοκληρωτισμό, τη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ-ΔΝΤ.



Αναγνωρίζουμε την ευθύνη να συζητήσουμε, να δράσουμε και να αγωνιστούμε μαζί με τις μάζες των απόκληρων  -κυρίως της νέας γενιάς- να ενταχθούν ιδεολογικά πολιτικά στη λογική και πρακτική του οργανωμένου πολιτικού μαζικού αγώνα για την ανατροπή. Να μπορούν, με αυτούς τους όρους, να διαφοροποιούνται από κάθε τάση μηδενιστικής και αστικής ατομικής πρακτικής.



Οι αλλεπάλληλοι αγωνιστικοί παλλαϊκοί ξεσηκωμοί των δύο τελευταίων χρόνων φανερώνουν ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα  δεν θα υποκύψουν στο 'σφάξε μ' αγά μου ν' αγιάσω'. Το νέο μνημόνιο, τα νέα μέτρα- σφαγείο, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούνε μπροστά τους  νέα κύματα πιο μαζικής πιο συνειδητής πολιτικής αντίστασης και πάλης. Είναι η μόνη ελπίδα, ο μόνος δρόμος αξιοπρέπειας και προοπτικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.