17 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 15/3/12


Δελτίο Τύπου



Στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 15/3/2012:

-Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έθεσε ξανά το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού καθώς και των καταργήσεων-συγχωνεύσεων και ουσιαστικής διάλυσης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (βλ. σχετικά Πρόταση εισαγωγής του θέματος στο Π.Σ.: http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2012/03/blog-post_12.html)

-Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Άγγελος Χάγιος πρότεινε συμμετοχή του ΠΣ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΙΓΜΕ.

-Αναφερόμενος στην ‘Ομάδα Δράσης’, γνωστή ως ‘Task Force’, που έχει ορίσει η ΕΕ για την «ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους», είπε μεταξύ άλλων:
«Στην έκθεσή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται ότι η Γερμανία αναλαμβάνει την περιφερειακή και τοπική διοίκηση σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης και τη Γαλλία. Όσον αφορά στη μεταρρύθμιση στους ΟΤΑ, η ατζέντα περιλαμβάνει συζητήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών, την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ για τον επανακαθορισμό: των υπευθυνοτήτων
των δήμων, της διαχείρισης της αστικής περιουσίας, της επιτήρησης της δημοτικής διαχείρισης αποβλήτων, της χρησιμοποίησης των διαρθρωτικών ταμείων σε τοπικό επίπεδο».
Το Π.Σ. δέχθηκε να μπει το θέμα για ενημέρωση και συζήτηση χωρίς ακόμα να έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

-Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή επανέφερε επίσης το θέμα της κατάργησης των Διαπολιτισμικών Σχολείων της Αττικής (βλ. σχετικά εδώ:  http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2012/03/blog-post_08.html ) και εδώ: http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2012/02/blog-post_23.html ).

Συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα στο ΠΣ «αφού πρώτα το μελετήσει η Διοίκηση» αλλά δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία.

-Ο Άγγελος Χάγιος συμφώνησε με την πρόταση εισαγωγής θέματος για το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και το κράτος εναντίον των κατοίκων που δεν πληρώνουν διόδια (πρόταση παρατάξεων «Αττική- Όχι στο Μνημόνιο» και «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής»). Η πρόταση όμως δεν πέρασε «ως εκτός ημερησίας».

-Καταψήφισε τέλος την πρόταση για «Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας –ΟΛΠ ΑΕ για έργα αστικής ανάπλασης στο λιμάνι». 

Με αυτήν, «η Περιφέρεια στηρίζει θεσμικά- οικονομικά και υπηρεσιακά την επιχειρηματική ‘αναπτυξιακή’ πολιτική της Ανώνυμης Εταιρίας ΟΛΠ προκειμένου να εξυπηρετήσει την κερδοφορία του τουριστικο-εφοπλιστικο-ξενοδοχειακού κεφαλαίου, καθώς και για να αποκτήσει μεγαλύτερη ΄προίκα’ ο ΟΛΠ στη διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησής του με βάση το μεσοπρόθεσμο. Και όλα αυτά με μια ‘ανάπυξη’ αντιδραστική, σε καθεστώς γαλέρας για τους εργαζόμενους και μετατροπή σε Ειδική Οικονομική Ζώνη όλου του λιμανιού. Δεν θα περάσει η πολιτική της παράδοσης στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων των πάντων: ανθρώπων, δημόσιου πλούτου και γης, των οικονομικών και διοικητικών λειτουργιών των ΟΤΑ», όπως τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.