24 Ιουλίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς χαλυβουργούς!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΣ (24/7/2012)


 Με τα ΜΑΤ και τις ‘πυροβολαρχίες’ των ΜΜΕ, η αντιλαϊκή κυβέρνηση του κεφάλαιου παίρνει σαφή θέση στο πλευρό της εργοδοσίας και του Μάνεση.

 Επί 9 μήνες οι χαλυβουργοί απεργούν χωρίς να κάμπτονται. Το δίκιο ατσαλώνει τον ηρωικό τους αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, εξαπέλυσε τώρα τα ΜΑΤ ενάντια στους εργάτες που απεργούν.

 Παράλληλα εξαπολύεται συντονισμένη ομοβροντία από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά: Ο ‘τσαμπουκάς’ του πρωθυπουργού Σαμαρά. Το ‘δικαίωμα στην εργασία’ των λίγων απεργοσπαστών, διοικητικών κυρίως υπαλλήλων. Το κατειλημμένο από τα ΜΑΤ ‘ανοιχτό εργοστάσιο’ που θέλει υποτίθεται να κλείσει ο ιδιοκτήτης Μάνεσης. Οι ‘βολεμένοι’ απεργοί που ‘καταπατούν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας’ – κι ας αποφάσισαν με ψήφους 165 υπέρ
έναντι 5 κατά τη συνέχιση της απεργίας…

 Η υποκρισία ξεχειλίζει: Αυτοί που υποτίθεται ότι κόπτονται για ‘την κοινωνία’ και το ‘δικαίωμα στην εργασία’, αποκρύπτουν ότι οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούν επί 9 μήνες, ακριβώς για το δικαίωμα στη δουλειά των απολυμένων συναδέλφων τους. Δεν κάνουν λόγο για τα ραδιενεργά απόβλητα του εργοστασίου του Μάνεση στο Βόλο, αντίθετα τα ‘θάβουν’  αποσιωπώντας τις σχετικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων της Μαγνησίας. Για επέμβαση του εισαγγελέα, ούτε λόγος…

 Όμως, «το ξύλο έχει δύο άκρες». Ο κόσμος της εργασίας, η εργατική τάξη της Αττικής και όλης της Ελλάδας, γνωρίζει τη σημασία και τη βαρύτητα αυτού του αγώνα. Εκφράζει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της καθ’ όλο αυτό το διάστημα των 9 μηνών. Ιδιαίτερα τώρα που οι χαλυβουργοί δέχονται αυτή τη συντονισμένη επίθεση με το ξύλο, τα χημικά των ΜΑΤ και την συγχορδία της ελεεινής μαύρης προπαγάνδας των ΜΜΕ και του μαύρου αντεργατικού μετώπου.

 Η χθεσινή μαζική συγκέντρωση και πορεία χιλιάδων διαδηλωτών που οργανώθηκε από δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες είναι μια πρώτη απάντηση.

 Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που απαιτούν  να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Να σταματήσουν οι απολύσεις και να ανατραπούν τα άθλια αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση, εργοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Να δικαιωθούν οι απεργοί – Να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Να γυρίσουν όλοι οι εργάτες χαλυβουργοί στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι!

 Με βάση τις θέσεις αυτές, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στηρίζει  το προτεινόμενο από τους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικό ψήφισμα.

 Να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, που εφαρμόζει τις επιταγές του Μάνεση και των βιομηχάνων με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, καταστολή και μαύρη προπαγάνδα.

 Για την ανατροπή του απολυταρχισμού  και της αντιλαϊκής πολιτικής , του αντεργατικού μετώπου κυβέρνησης  βιομηχάνων και  ΕΕ-ΔΝΤ.
 
 Όλοι στον  αγώνα για τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.
 Στο δρόμο της αξιοπρέπειας και της τιμής, στο δρόμο των χαλυβουργών.

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.