24 Ιουλίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς χαλυβουργούς!


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΣ (24/7/2012)


 Με τα ΜΑΤ και τις ‘πυροβολαρχίες’ των ΜΜΕ, η αντιλαϊκή κυβέρνηση του κεφάλαιου παίρνει σαφή θέση στο πλευρό της εργοδοσίας και του Μάνεση.

 Επί 9 μήνες οι χαλυβουργοί απεργούν χωρίς να κάμπτονται. Το δίκιο ατσαλώνει τον ηρωικό τους αγώνα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, εξαπέλυσε τώρα τα ΜΑΤ ενάντια στους εργάτες που απεργούν.

 Παράλληλα εξαπολύεται συντονισμένη ομοβροντία από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά: Ο ‘τσαμπουκάς’ του πρωθυπουργού Σαμαρά. Το ‘δικαίωμα στην εργασία’ των λίγων απεργοσπαστών, διοικητικών κυρίως υπαλλήλων. Το κατειλημμένο από τα ΜΑΤ ‘ανοιχτό εργοστάσιο’ που θέλει υποτίθεται να κλείσει ο ιδιοκτήτης Μάνεσης. Οι ‘βολεμένοι’ απεργοί που ‘καταπατούν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας’ – κι ας αποφάσισαν με ψήφους 165 υπέρ

15 Ιουλίου 2012

Για τη «Διπλή Ανάπλαση»


στον Ελαιώνα και την Λ. Αλεξάνδρας

Παρέμβαση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 3/7/12,  συζητήθηκε το ζήτημα της «διπλής ανάπλασης» Ελαιώνα – Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος έκανε την παρακάτω παρέμβαση.
Καθώς η παρέμβασή του αυτή θεωρήθηκε ‘προκλητική’, διεκόπη σε κάποια σημεία από τον Θ. Πλεύρη (που του έλεγε πως οι κομμουνιστές, ορκισμένοι εχθροί της ‘ανάπτυξης’, θα ήταν ικανοί να καταγγείλουν και το έργο της Ακρόπολης την εποχή του Περικλέους και άλλα ευτράπελα παρόμοια) χωρίς ο σχετικός διάλογος να γραφεί στα πρακτικά με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο αυτά να είναι ελαφρώς ακατανόητα.

Ά. ΧΑΓIΟΣ: Κυρίες και κύριoι συvάδελφoι,
  Κατ' αρχήv ειπώθηκε, θα τo τovίσω, είvαι ψευδεπίγραφoς o τίτλoς vάπλαση" και μάλιστα "διπλή αvάπλαση". Από τo 1982 πoυ συμβαίvει vα εμπλέκoμαι και πρoσωπικά στo θέμα,