28 Μαρτίου 2013

«Είναι φίλοι μας οι εκπρόσωποι του γερμανικού κεφάλαιου»

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


                                                  «Είμαστε φίλοι σας οι Γερμανοί…»

Την Τετάρτη 27/3/2013, δυο μέρες μετά τις επαίσχυντες αποφάσεις του Eurogroup που οδηγούν στη διάλυση της κυπριακής κοινωνίας, ο γκαουλάιτερ του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, μαζί με τον απεσταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης «Πρεσβευτή φιλίας» Όττο Ρεχάγκελ, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. Γ. Σγουρό. Στη συνοδεία τους συμμετείχαν o Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης- Βιτεμβέργης Guido Wolf και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βάδης Βιτεμβέργης Roger Kehle.
 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που έχει στην Ελλάδα ο Όττο Ρεχάγκελ με στόχο τη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.
 

Αφού τους ‘καλοδέχτηκε’ και –θυμίζοντας άλλες ‘ένδοξες’ εποχές…-τους κάλεσε να νιώθουν ‘σαν στο σπίτι τους’, με ύφος υποτακτικού προς ανωτέρους του ο Περιφερειάρχης Σγουρός, είπε στην προσφώνησή του προς τους πρεσβευτές του γερμανικού κεφάλαιου: «Αυτό που ζητάμε σήμερα είναι οι ευκαιρίες για να δείξουμε τις δυνατότητές μας και η δίκαιη αντιμετώπιση».

 

Στην αντιφώνησή του ο Όττο Ρεχάγκελ, αφού διαβεβαίωσε ότι νιώθει πράγματι σαν στο σπίτι του, αναφέρθηκε «στις στρεβλώσεις στις ελληνογερμανικές σχέσεις που έχουνε δημιουργηθεί και, όπως είπα, οι Έλληνες ό, τι και να συμβεί θα παραμείνουν φίλοι μας.»
 

Ο τοποτηρητής των συμφερόντων των γερμανών καπιταλιστών Φούχτελ, ανέφερε μεταξύ άλλων αβροτήτων: «Παρ’ όλο που υπάρχει μια καταπληκτική θέα εδώ στο Γραφείο σας, έχουμε περάσει πολύωρες συζητήσεις εδώ σ’ αυτό το τραπέζι, όπου δεν θαυμάζαμε μόνο τη θέα (σσ: την Ακρόπολη…) αλλά είχαμε και συζήτηση εργασίας. Γεύτηκα την ελληνική φιλοξενία, γεύτηκα το ελληνικό φιλότιμο και μ’ αυτό το πνεύμα θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία μας προς όφελος, βέβαια, των πολιτών αυτής της χώρας αλλά και της Ενωμένης Ευρώπης και ελπίζω αυτή η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να συνεχίσει το ίδιο καλά».
 

Πιο συγκεκριμένος και πιο ‘πρακτικός’ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης Βιτεμβέργης, αφού ευχαρίστησε «για την εγκάρδια και καταπληκτική και πολύ φιλική υποδοχή», ήρθε στο ψητό:
«Η Ελλάδα με τον πολιτισμό, με τη φύση, με τα αξιοθέατα, με τα ήθη και έθιμα που έχει είναι μία πηγή που προσφέρει ουσιαστικά για μια συνεργασία, ιδιαίτερα στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…»
 

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η απαλλοτρίωση κάθε εργασιακού δικαιώματος και η ανάλγητη επίθεση που έχει εξαπολύσει στον κόσμο της εργασίας το μαύρο μέτωπο των τραπεζιτών, του κεφάλαιου και της τρισάθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, θεωρείται ‘ελληνικό φιλότιμο’ και ‘πνεύμα συνεργασίας’… Αυτή την πολιτική εφαρμόζει κατά γράμμα και ο Περιφερειάρχης Αττικής.
 

 «Οι Έλληνες έχουν και φιλότιμο και μνήμη», είχε αναφέρει στην προσφώνησή του ο Γ Σγουρός. Μνήμη έχει σίγουρα ο ελληνικός λαός, κύριε Περιφερειάρχη. Θυμάται το παρελθόν του και θα το τιμήσει σύντομα στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα. Από την Ιερισσό και την Χαλκιδική μέχρι την Κερατέα και τις γειτονιές της Αττικής, το ποτάμι της λαϊκής αγανάκτησης φουσκώνει.
 

Θα θυμάται  στο μέλλον και την υποτελή σου στάση. Όσο για το φιλότιμο, που όπως φαίνεται αγνοεί ο Φούχτελ τι σημαίνει, δεν ξέρουμε αν είσαι ο καταλληλότερος να του το εξηγήσει…
 


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
28/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.