31 Μαρτίου 2014

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη μάχη της Αττικής, με επικεφαλής την Δέσποινα Κουτσούμπα




Σε μια ιδιαίτερα μαζική συνέλευση του σχήματος, που έγινε την Παρασκευή 28 Μαρτίου στην ΑΣΟΕΕ, μέσα σε κλίμα πλούσιου προβληματισμού, έντονης και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έκανε τον πολιτικό απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης της. Τόσο σε ό,τι αφορά στην παρέμβασή της μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Χάγιο, όσο και στην παρουσία της στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Αττική το προηγούμενο διάστημα.
Κοινή παραδοχή όλων των αγωνιστών, η ιδιαίτερη σημασία της επερχόμενης εκλογικής μάχης για να εκφραστεί και να ενισχυθεί το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που στέκεται μαχητικά μέσα στα κινήματα, με ξεκάθαρο περιεχόμενο ρήξης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις πολιτικές τους, που αναζητά μορφές και τρόπους συλλογικής εργατικής και λαϊκής αυτοοργάνωσης, που παλεύει στην πράξη για την κοινή δράση όλης της αριστεράς στο κίνημα.
Η Συνέλευση ενέκρινε την πρόταση να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Δέσποινα Κουτσούμπα, εργαζόμενη στο Υπουργείο Πολιτισμού και μέλος του πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Συγκροτήθηκε τέλος ανοιχτό συντονιστικό για την οργάνωσης της εκλογικής μάχης και της πολιτικής δράσης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.

Την συζήτηση άνοιξε ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος,  παρουσιάζοντας τον πολιτικό απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής τόσο στους μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Αττική το προηγούμενο διάστημα, όσο και της παρέμβασης στο περιφερειακό συμβούλιο.
Στη συζήτηση τονίστηκε ότι οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 αποτελούν κρίσιμη πολιτική μάχη.
Αναδείχθηκε ο ρόλος του τοπικού κράτους και του Καλλικράτη στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά δικαιώματα, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες, το αίτημα της διαγραφής του χρέους σαν κομβικό ζήτημα για τη δυνατότητα κατάκτησης  των όποιων αιτημάτων βελτίωσης της θέσης του λαού και των εργαζομένων, τα μεγάλα μέτωπα στην Αττική (Ελληνικό, Αστέρας, απορρίμματα, παραλιακό μέτωπο, λιμάνια κλπ)μ οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οι εμπειρίες των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μορφών συλλογικής λαϊκής οργάνωσης.
Τονίστηκε η ανάγκη καταδίκης των υποψηφίων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εκφραστών των πολιτικών των μνημονίων της ΕΕ και του κεφαλαίου, όπως ο περιφερειάρχης Σγουρός καθώς και των διάφορων μνημονιακών παραλλαγών και των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για τις κοινωνικές ανάγκες η διαχειριστική πολιτική που προβάλει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η λογική  κομματικής- παραταξιακής ενίσχυσης που προβάλει ο υποψήφιος του ΚΚΕ ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε θετικό βήμα.
Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια ακόμη μάχη στη συνολικότερη πάλη
§ Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
§ Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με παύση πληρωμών, διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών  νόμων.
§ Για την κατάργηση του Καλλικράτη, την πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλει το τοπικό κράτος, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, την πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
§ Ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών.
§ Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, για άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις  και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.