10 Μαΐου 2014

Αναθεώρηση του άρθρου 24 για να ολοκληρωθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αττική;


Ο πρωθυπουργός παρουσίασε χτες τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Μεταξύ άλλων τομών που αυταρχικοποιούν το πολίτευμα και διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας, πρότεινε και την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που ορίζει ότι το δημόσιο και οι νόμοι οφείλουν να προστατεύουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. 


Όχι που δεν το περιμέναμε! Πρόκειται για την κυβέρνηση που:
- Δεν διστάζει να ξεπουλήσει αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
- Έχει βαλθεί να τσιμεντοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο, από το Ελληνικό ως το Σούνιο.
- Ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει ιδιωτικά αυθαίρετα και να βγάλει λάδι τους καταπατητές δασών, αιγιαλών και παραλιών.
- Συνεχίζει το περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής στη Φυλή και θέλει να το ενισχύσει με 4 εργοστάσια καύσης σκουπιδιών σε Φυλή, Κερατέα, Γραμματικό, με σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και τους κατοίκους
- Έχει ψηφίσει νόμο ακόμη και για να τσιμεντοποιήσει τα υδατορέματα, όσα έχουν απομείνει στην Αττική!
Για να ολοκληρωθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αττική, χρειάζεται και η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος

Κι όλα αυτά, στο όνομα της "ανάπτυξης"! Σε απλά ελληνικά, "ανάπτυξη" είναι τα συμφέροντα του Μπόμπολα, του Λάτση, του Μελισσανίδη, των Mall, των τεράστιων γηπέδων-εμπορικών κέντρων και των κλειστών αυτοκινητόδρομων, των επί πληρωμή κλειστών παραλιών, της εκμετάλλευσης κάθε ελεύθερης γης και κάθε ομορφιά της Αττικής προς όφελος των κατασκευαστών και του κεφαλαίου. "Ανάπτυξη" είναι η διάλυση της αγροτικής παραγωγής, η καταστροφή κάθε πνεύμονα πρασίνου, οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, η οικοπεδοποίηση του Υμηττού. "Ανάπτυξη" είναι η εξαφάνιση των παραγωγών από τους πάγκους των λαϊκών αγορών, η καταστροφή των τοπικών αγορών, τα λουκέτα στα καταστήματα που θα οδηγήσουν άλλο ένα εκατομμύριο στην ανεργία και στη ζητιανιά για μια δουλειά των 450 ευρώ στα Mall και στα ξενοδοχεία-μεγαθήρια. 

Αυτή είναι η Αττική που θέλουν, η Αττική που ονειρεύεται ο Σαμαράς και η παρέα του, αυτό είναι το "όραμα" που θέλει να υπηρετήσει ο κος Σγουρός, αυτά τα συμφέροντα πρακτορεύουν η ΕΕ και η Τρόικα, αυτή είναι η Αττική στην οποία θα ζήσουμε αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημά τους.

Να υψώσουμε τοίχο αντίστασης απέναντί τους: Μόνο τα κινήματα μπορούν να επιβάλλουν τις πραγματικές ανάγκες ζωής και δημιουργίας των κατοίκων της Αττικής. Για μια Αττική με ψωμί, δουλειά, ελευθερία, πολιτισμό, ανθρώπινο περιβάλλον για όλες και όλους!



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
Γραφείο Τύπου
τηλ. επικοινωνίας: 2132063581-2, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.