25 Ιουνίου 2014

"Προαπαιτούμενο" της Τρόικας η τσιμεντοποίηση όλης της χώρας!

Προσθήκη λεζάντας

Στο θερινό τμήμα της Βουλής έρχετια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) το νομοσχέδιο «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση-Βιώσιμη Ανάπτυξη». 

Πρόκειται για ένα νόμο-έκτρωμα, που διαλύει κάθε έννοια χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. 

Στην πραγματικότητα θεσμοθετεί την δυνατότητα των κάθε λογής "επενδυτών" ή "επιχειρηματιών" να χτίζουν όπου θέλουν, με τους όρους που θέλουν και με όποια χρήση θέλουν. Καταργείται ακόμη και η περιοχή "αμιγούς κατοικίας".
 


Πρόκειται για τη συνέχεια των φαστ-τρακ νόμων που θεσμοθετούν την ιδιωτική πολεοδόμηση (όπως τη θέλει ο "επενδυτής") και βέβαια θα συμπληρωθεί από δύο νόμους που θα ακολουθήσουν, για τον αιγιαλό και τα δάση, ούτως ώστε να μη μείνει σπιθαμή γης που να μη μπορεί να βάλει στο χέρι το αδηφάγο κεφάλαιο.
 

Η "ομολογία" της κυβέρνησης ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, όπως και η ομολογία της ΕΕ ότι η τσιμεντοποίηση των αιγιαλών απορρέει και αυτή από το Μνημόνιο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι "περιβαλλοντικές πολιτικές" της ΕΕ έχουν τόση αξία όση τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες πάνε περίπατο όταν πρόκειται να αγοραστούν τα φιλέτα της χώρας και όλοι οι ελεύθεροι χώροι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ για να γεμίσουμε τσιμεντουπόλεις.
 

Μόνη θρησκεία της ΕΕ είναι τα κέρδη των εργολάβων, που πρακτορεύει απευθείας η Τρόικα.
 

Όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, οι αντιστάσεις στις γειτονιές θα τους σταματήσουν.
 

Στο Ελληνικό, στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, στην Ανάβυσσο, στις παραλίες και τους ελεύθερους χώρους όλης της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.