11 Ιουλίου 2014

Οι τελευταίες μέρες Σγουρού... (για τη συνεδρίαση της 10/7)


Συνεδρίασε χτες (10/7/2014) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
Ήταν η τελευταία συνεδρίασή του με αυτή τη σύνθεση. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κατήγγειλε την Διοίκηση Σγουρού και την «συγκυβερνώσα» πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την απαράδεκτη επιμονή τους να εγκρίνουν χαριστικά έργα και «έργα», ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση, με οριακή απαρτία και στο τέλος με παρουσία στην αίθουσα 14 (!) από τους 100 συμβούλους.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΑ, Άγγελος Χάγιος, καταψήφισε την εισήγηση Σγουρού για χρηματοδότηση με 7.000.000 ευρώ του  Παναθηναϊκού για έργα 'αναβάθμισης' του γηπέδου της Λεωφόρου. Κατήγγειλε, για άλλη μια φορά, την επιμονή της πλειοψηφίας να χρηματοδοτεί με άμεσο η έμμεσο τρόπο και με ζεστό χρήμα τις ιδιωτικές εταιρίες ΠΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους με κονδύλια που εγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Κάλεσε τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση Δούρου να δεσμευτεί ότι δεν θα αναγνωρίσει και δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές. Πρότεινε μάλιστα να διατεθούν τα κονδύλια αυτά για ανάπτυξη, αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών λαϊκού αθλητισμού και για την διάσωση, ανάπλαση και αξιοποίηση με κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ΑΑ καταψήφισε επίσης το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων στο κέντρο του Δήμου Αθηναίων αποκαλύπτοντας τον σκληρό ταξικό του χαρακτήρα υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος των αναγκών της κοινωνικής πλειονότητας καθώς και για τον αντιδραστικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα, αφού οι δύο πρώτες παρεμβάσεις αφορούν μέτρα κατά της "παραβατικότητας" και των "παράνομων μεταναστών". 
Μετά από σχετική πρόταση των Οικολόγων και της ΑΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχέδιου για τις θαλάσσιες ακτές και τους αιγιαλούς.  
Η ΑΑ αποχώρησε κατά τη διαδικασία συζήτησης των εκτός ημερησίας θεμάτων που έφερε την τελευταία στιγμή για έγκριση η Διοίκηση και κατήγγειλε τον δημαγωγικό χαρακτήρα των ισχυρισμών της για δήθεν "παραγωγή έργου" ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της Διοίκησης Σγουρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.