14 Νοεμβρίου 2014

Όλοι-ες στο πλάι των φοιτητών για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και Δημοκρατία



Σήμερα το πρωί (13/11/2014), μια μέρα πριν ξεκινήσει ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο διορισμένος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να αποκλείσει τη Νομική με κλοιό ΜΑΤ για να εμποδίσει τους φοιτητές να μπουν και να κάνουν συνέλευση!

Θυμίζουμε στον Φορτσάκη ότι η πρώτη κατάληψη κατά της χούντας έγινε στη Νομική με τους φοιτητές στη ταράτσα να κρατάνε το πανό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οι φοιτητές τιμούν την εξέγερση ενώ ό ίδιος θέλει να σβήσει τη μνήμη και τους νεκρούς της.

Η σχολή ζωσμένη από τα ΜΑΤ, δύο φοιτητές στο νοσοκομείο, και μια επίδειξη αυταρχισμού μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών στο κέντρο της Αθήνας είναι το... νόημα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πράγματι, η σημερινή κοινοβουλευτική χούντα και τα όργανά της μέσα στα πανεπιστήμια "τιμούν επάξια" την παράδοση των χουντικών προκατόχων τους!
Ο κος Φορτσάκης, εξέχων στέλεχος της ΝΔ, δεν λειτουργεί αυτόβουλα. Λειτουργεί υπό τις εντολές της συγκυβέρνησης, που θέλει να δώσει το μήνυμα ότι ο νεοφιλελευθερισμός θα επιβληθεί ακόμη και με τη μπότα της καταστολής, ακόμη και με ανοιγμένα κεφάλια, ακόμη και με κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος!
Δεν θα αφήσουμε να επιβληθεί ο ζόφος, ο φόβος και ο αυταρχισμός. Την απάντηση θα πάρουν από τους αγώνες μας.
Όλοι-ες στο πλάι των φοιτητών για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και Δημοκρατία.
Στις 5 μμ στα Προπύλαια, στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.