12 Δεκεμβρίου 2015

Προϋπολογισμός Περιφέρειας Αττικής 2016: όλα τα έγγραφα

Στις 17 Δεκεμβρίου εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο προϋπολογισμός του 2016, που τον έχει καταρτίσει εξ ολοκλήρου η παράταξη της Ρ. Δούρου.
Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, ο τρόπος διάθεσης του αποθεματικού της Περιφέρειας Αττικής (πάνω από 350 εκ. ευρώ), η επιλογή των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής είναι ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες της Αττικής! Για το λόγο αυτό, δημοσιοποιούμε τα βασικά υλικά που έχουν σταλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και ο κόσμος των κινημάτων.



Είναι προφανές ότι πρόκειται για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, των μνημονίων, των περικοπών, της πραγματικής περιφρόνησης των κοινωνικών αναγκών στην Αττική των 1,5 εκ. ανέργων, αστέγων, κοινωνικά αποκλεισμένων και οικογενειών που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ, στην Αττική που δεν υπάρχει καν πρωτοβάθμια φροντίδα για κατοίκους, στην Αττική που κυριολεκτικά πνίγεται σε κάθε φθινοπωρινή μπόρα, στην Αττική που το περιβάλλον καταστρέφεται καθημερινά, καταδικάζοντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Τα προτεινόμενα έξοδα της Περιφέρειας Αττικής ανά τομέα εδώ και τα προτεινόμενα έργα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας εδώ (ναι, ναι, θα βρείτε μέσα και τα 20εκ. του Μελισσανίδη, και τα 7 εκ. του Αλαφούζου, και την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού και πολλά άλλα από αυτά που η Ρ. Δούρου είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έκανε)

Συνοπτικός πίνακας εσόδων εξόδων (δείτε πόσα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν άμεσα σε κοινωνικές ανάγκες, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο): εδώ

Η έκθεση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ (αυτού που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ...) για το προσχέδιο προϋπολογισμού εδώ, και η έκθεση της ΥΔΕ εδώ

Η εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης που εξηγεί για ποιο λόγο είναι υποχρεωμένη η Περιφέρεια Αττικής, με βάση τους μνημονιακούς νόμους, να "συμμορφωθεί" με όσα λέει το Οικονομικό Παρατηρητήριο: "Το Σχέδιο του Προϋπολογισμού, μετά την ψήφισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο, υποβάλλεται για έλεγχο στην αρμόδια για την εποπτεία της Περιφέρειας Αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ο οποίος έλεγχος θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Κατά τον έλεγχο αυτό, εξετάζεται και η συμμόρφωση της Περιφέρειας  με τις οδηγίες της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α.. Σε περίπτωση κατάρτισης και ψήφισης Προϋπολογισμού κατά παρέκκλιση των ανωτέρω οδηγιών, μπορεί με Κοινή Απόφαση των Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών, να επιβληθεί παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης της Περιφέρειας  από τους  Κ.Α.Π."

Κι έτσι κάπως τερματίστηκε άδοξα και η φοβερή "αντίσταση" της Περιφέρειας Αττικής (που διαφημίστηκε και ως φοβερή αντιπολιτευτική πρωτοβουλία, για προφανείς λόγους...) σχετικά με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Πολύ γρήγορα χάνουν αυτοί οι "μεγάλοι αγώνες" της περιφέρειας, δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εδώ


(Κείμενα για την οικονομική διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής θα βρείτε στο σάιτ της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής: για τον περσινό προϋπολογισμό, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, για τα αποθεματικά, για την κοινωνική πολιτική και τα φούμαρα που μας ταΐζουν ένα χρόνο τώρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.