21 Δεκεμβρίου 2015

"Ρεύμα για κανέναν" στην Περιφέρεια Αττικής: δεν είναι καν ελεημοσύνη, είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Θυμάστε το πολυδιαφημισμένο
πρόγραμμα "Ρεύμα για όλους" που είχε εξαγγείλει πέρσι πριν από τα Χριστούγεννα η Ρ. Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής; Αυτό για το οποίο εισέπραξε τα μπράβο από τα μίντια, και για το οποίο έκανε ειδική συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, για να διαφημιστεί καλά καλά ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ε, δεν φτάνει που επί ένα ολόκληρο χρόνο, δηλαδή για όλο το 2015, δεν δόθηκε ούτε 1 ευρώ σε κανέναν δικαιούχο, δεν συνδέθηκε ούτε ένα ρεύμα σε ένα νοικοκυριό από τα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά στην Αττική, αλλά επιπλέον φέρνουν τώρα τη σύμβαση με τη ΔΕΗ για ψήφιση στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η οποία τι προβλέπει; Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται (και είναι), προβλέπει ότι θα δώσουν 100 ΕΥΡΩ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ! 100 ΕΥΡΩ!

Για να είναι κάποιος δικαιούχος του προγράμματος, πρέπει να χρωστάει στη ΔΕΗ, να έχει κάνει δόσεις που να τις εξυπηρετεί (άρα αποκλείονται τα εντελώς φτωχά νοικοκυριά που όντως δεν έχουν ρεύμα, και βέβαια δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν!). Μετά από όλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής θα του επιχορηγήσει 100 ευρώ για όλο το χρόνο!
Είναι προφανές ότι ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Ρ.ΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΡΕΥΜΑ.
Είναι προφανές ότι την Περιφέρεια Αττικής δεν τη νοιάζει αν πραγματικά υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν με κερί ή ηλικιωμένοι που θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα, τη νοιάζει μόνο να γράψει καμιά εφημερίδα ότι η κα Ρ. Δούρου θα... ελεήσει τους φτωχούς λίγο πριν τα Χριστούγεννα (όπως έγινε και πέρσι).
Το ξανάπαμε και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: η φτώχεια και η ανέχεια δεν αντιμετωπίζεται με Δελτία Τύπου. Καιρός να σταματήσουν τα ψέματα και οι επικοινωνιακές φανφάρες, κι αντί να μοιράζει η Περιφέρεια Αττικής 20 εκ. στο Μελισσανίδη και 7 στον Αλαφούζο, ας δώσει τα 27 εκ. ευρώ για να χουν ρεύμα όλοι οι φτωχοί κάτοικοι της Αττικής.
Κα Ρ. Δούρου (και συνεργάτες), θυμηθείτε: μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για λίγο, όχι όμως πολλούς για πολύ!

Για του λόγου το αληθές η σύμβαση (όπως προτείνεται στο περιφερειακό Συμβούλιο της 22/12) είναι εδώ.

Και τα βασικά σημεία είναι:

Άρθρο 2

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ


2.1. Κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, δικαιούχος ΚΟΤ, ο οποίος έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και ο οποίος κατά την ημερομηνία αναφοράς, όπως καθορίζεται στο άρθρο 2.2, τηρεί τη συμφωνία διακανονισμού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, θα δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.
2.2. Ως ημερομηνία αναφοράς ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1.
Στο πλαίσιο της παρούσας θα υπάρξουν δύο (2) ημερομηνίες αναφοράς. Η πρώτη στις 31.01.2016 και η δεύτερη στις 31.05.2016.
2.3. Ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1 γίνεται από τη ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό της σύστημα.
2.4.   Καταναλωτής ο όποιος έλαβε επιχορήγηση κατά την πρώτη ημερομηνία αναφοράς, δεν δικαιούται επιχορήγησης κατά την δεύτερη ημερομηνία αναφοράς.
2.5. Η ΔΕΗ παρέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης πλήρη κατάλογο των λογαριασμών των καταναλωτών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2.1, μετά τον προσδιορισμό τους ως ανωτέρω.
2.6. Η ΔΕΗ αναλαμβάνει να ενημερώσει τους καταναλωτές για την επιχορήγηση που θα πιστωθεί  στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος από την Περιφέρεια Αττικής.

Άρθρο 3
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ


3.1. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔΕΗ από την παρούσα Σύμβαση ανέρχεται στο ποσό δύο εκατομμυρίων οχτακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.800.000 ευρώ) πλέον ΦΠΑ για το έτος 2016 και η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 0873) για το έτος 2016.

3.2.  Συγκεκριμένα, η δαπάνη θα προσδιορίζεται από τον πολλαπλασιασμό των δικαιούχων, όπως καθορίζονται στο άρθρο 2.1, επί 100 ευρώ. Το ποσό της συνολικής δαπάνης αποτελεί το Συμβατικό Τίμημα.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (από όσα λέει, δεν υλοποιήθηκε ΤΙΠΟΤΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.