1 Φεβρουαρίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής διαφημίζει "παράταση" προγράμματος που δεν υλοποιήθηκε ποτέ!


Με σημερινό Δελτίο τύπου (1/2) η Περιφέρεια Αττικής διατυμπανίζει "Παρατείνεται η Προγραμματική Σύμβαση για παροχή τροφίμων σε αστέγους" για το 2016, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το 2015 το πρόγραμμα εκτελέστηκε κανονικά και τώρα απλώς παρατείνεται, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας.


Ποιον προσπαθεί να εμπαίξει; Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο δεν υλοποιήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ το 2015, και απλώς μετέφεραν αυτούσια τα χρήματα στο 2016! Το μόνο που έγινε το 2015 ήταν να επιλεγούν οι Δήμοι στους οποίους θα σιτίζονταν οι άστεγοι, οι οποίοι δεν είδαν ούτε ένα πιάτο φαί -φαίνετι ότι το 2015 δεν χρειάζονταν φαί οι άστεγοι, και θα μεταφέρουν το κονδύλι το 2016.
Και καλά όλα αυτά, αλλά έχουν το θράσος να προσπαθούν να παραπλανήσουν;

Η υπόθεση του κονδυλίου αυτού, μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, όπως τα είχαμε αποκαλύψει από τις 10/12/2015, είναι εδω: http://anticapitalist-attiki.blogspot.gr/2015/12/blog-post_10.html

Αντιγράφουμε το τμήμα της ανακοίνωσης που αφορά το συγκεκριμένο κονδύλι:

Γιατί εκτός από το θέμα 8 (αυτό για τις λαϊκές αγορές), στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο υπήρχε και το θέμα 5, για την παροχή τροφίμων σε αστέγους, με βάση κονδύλι που διέθεσε για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Εργασίας. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: πρόκειται για σύμβαση που υπογράφτηκε στις 4/12/2015, με χρήματα που προορίζονταν να δοθούν για το... 2015, αλλά δεν δόθηκαν -και θα μεταφερθούν στο 2016 (μαζί με τις ευχές όλων μας να φτάσουν στους αποδέκτες, γιατί οι άστεγοι ως γνωστόν δεν τρέφονται με δελτία τύπου).
Στην αρχική σύμβαση, που υπογράφει ο Β. Κεγκέρογλου και η Ρ. Δούρου, διαβάζουμε (βλ. συνημμένο): «Σε εφαρμογή του Νόμου 4254/2014 για τη διάθεση από το πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης έτους 2013, χρηματοδότησης μεταξύ άλλων για την υλοποίηση προγραμμάτων ή δράσεων σίτισης και παροχής τροφίμων». Τα τρόφιμα θα πήγαιναν σε άστεγους σε εφαρμογή του δήθεν success story του Σαμαρά, που αφού εξαθλίωσε εργαζόμενους και συνταξιούχους, από το φοβερό «πρωτογενές πλεόνασμα» που δήθεν είχε, είπε να μοιράσει και μερικά ψίχουλα σε αστέγους!
Η περιπέτεια του ποσού (ένα χρόνο μετά!) αναφέρεται αναλυτικά στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και είναι μια καθημερινή ιστορία στο... μνημονιακό δημόσιο, όπου και η πιο απλή δαπάνη περνάει από σαράντα κύματα, ώστε και ο Υπουργός να λέει ότι έδωσε τα χρήματα για τους άστεγους, και τα χρήματα να ξαναγυρίζουν στο τέλος του χρόνου στον κρατικό προϋπολογισμό γιατί δεν έχουν εκταμιευτεί κι έτσι να χτιστεί το success story της νέας κυβέρνησης που θα ναι πασπαλισμένο με μπόλικη «κοινωνική ευαισθησία».
«Γραφειοκρατία», θα δικαιολογηθεί η Περιφερειακή Αρχή. Δεν είναι μόνο γραφειοκρατία όμως! Είναι οι μνημονιακές ρυθμίσεις για τον δημόσιο τομέα. Είναι ο Καλλικράτης. Είναι η ίδια η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που από τη μια σε σπρώχνει στην ανεργία και την ανέχεια και από την άλλη σου δίνει ως φιλανθρωπία ένα συσσίτιο! Είναι ακριβώς η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η παράταξη της Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.
Την επόμενη εβδομάδα (17/12) εισάγεται για ψήφιση ο προϋπολογισμός του 2016. Αυτόν τον έχει καταρτίσει εξολοκλήρου η παράταξη της Ρ. Δούρου, και δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από τους «κωδικούς του Σγουρού που δεν μπορούν να αλλάξουν» (όπως έκανε πέρσι). Έλα σου όμως που, όσα δελτία τύπου κι αν βγάλουν για κοινωνικές δράσεις, η αλήθεια που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό δεν μπορεί να κρυφτεί: και η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζει στην Περιφέρεια η Ρ. Δούρου είναι τόσο μα τόσο ίδια με αυτή του Σγουρού...
«Στις 05/12/2014 υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιφέρειας Αττικής με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής.
Kατ΄ εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 51/2014 Πράξης 15ης Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τροποποιήθηκε η παραπάνω σύμβαση και υπογράφηκε η τροποποίηση στις 30/3/2015
Εν συνεχεία, συνετάχθη από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας μελέτη σχετικά με τους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης και τον αριθμό των δικαιούχων ανά δήμο και καθόρισε τις ποσότητες των τροφίμων που πρέπει να διανεμηθούν ανά δικαιούχο σύμφωνα με το ποσό που εισπράχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας δυνάμει της παραπάνω Προγραμματικής Σύμβασης. Με βάση αυτά τα στοιχεία συντάχθηκε και η Διακήρυξη του Διαγωνισμού τον Ιούνιο.
Λόγω της αύξησης του ΦΠΑ τον Ιούλιο 2015 με νομοθετική ρύθμιση από 13% σε 23% σε ορισμένα από τα τρόφιμα, τροποποιήθηκε τα σχέδιο της Διακήρυξης 10/2015, ώστε να καταστεί εφικτή η συνέχιση του Διαγωνισμού και να μπορέσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου να τον εισάγει στη σχετική πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ και να προχωρήσει η διεξαγωγή του ηλεκτρονικά όπως επιβάλλεται από το νόμο. Τελικώς, δυνάμει την υπ αριθμ. 1546/2015 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού και – λαμβανομένης υπόψη και της περιόδου αδειών των καλοκαιρινών διακοπών - ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 02/09/2015 και επρόκειτο να διενεργηθεί μετά την πάροδο 40 ημερών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Εν συνεχεία, ασκήθηκε η από 21/09/2015 προδικαστική προσφυγή κατά της διακήρυξης του άνω διαγωνισμού. Η προσφυγή έγινε αποδεκτή και από την Γνωμοδοτική Επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων και από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Α. Εν συνεχεία, με την με αρ. 1981/2015 απόφαση της ματαιώθηκε ο διαγωνισμός προκειμένου να επαναπροκηρυχθεί με τροποποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών.
Ο Επαναληπτικός Ηλεκτρονικός Διεθνής Ανοικτός Διαγωνισμός προκηρύχθηκε την 21η Οκτωβρίου 2015 και πρόκειται να διενεργηθεί την 4η Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή μετά την πάροδο 40 ημερών από τη δημοσίευσή του.»
Άντε, και του χρόνου!
https://www.scribd.com/doc/292966497/%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91-5-%CE%A0%CE%A3-5-12-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.