16 Φεβρουαρίου 2016

Ακυρώθηκε η "Λευκή Νύχτα" στη Νέα Σμύρνη!

Μπορεί η "Δύναμη Ζωής" να μην θέλησε να συζητήσει το θέμα στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως οι παρεμβάσεις των σωματείων και η δημοσιοποίηση του θέματος ακύρωσαν την πράνομη φιέστα των εμπόρων για το Σάββατο 13/2.



Το ερώτημα, βέβαια, που θέσαμε στο περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη, παραμένει: τι κάνει η Περιφέρεια Αττικής για να περιφρουρήσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην παράνομη επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων;
Το τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει είναι πολύ απλό: να ειδοποιήσει ότι είναι παράνομο χωρίς άδεια της Περιφέρειας Αττικης και ότι, αφού δεν έχουν άδεια οι έμποροι, αν ανοίξουν, το κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής θα είναι εκεί και θα επιβάλλει πρόστιμα. Να ειδοποιήσει την Επιθεώρηση Εργασίας και όλους τους αρμόδιους για να ελέγξουν την παράβαση. Ό,τι έκανε δηλαδή -τελικά- στην περίπτωση της Ν. Σμύρνης.
Όχι να ποιεί την νήσσαν, όπως έκανε μέχρι τώρα, αφήνοντας ακόμη και τον Πατούλη (πρόεδρο της ΚΕΔΕ!) να διοργανώσει ανενόχλητος λευκή νύχτα στο Μαρούσι χωρίς την άδεια της Περιφέρειας Αττικής!
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα δεν περιμένουν την... Περιφέρεια Αττικής! Στη Νέα Σμύρνη η λευκή νύχτα ακυρώθηκε λόγω της ενεργοποίησης των σωματείων, όπως του Βιβλίου-Χάρτου, της Εργατικής Λέσχης, πολιτών που είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα διαδηλώσουν ενάντια στην παράνομη επέκταση του ωραρίου που σχεδίαζαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης και ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος. 

Στο μεταξύ όμως, επειδή ο κος Καπάνταης μας εγκάλεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι "σπεκουλάρουμε" και έχουμε άγνοια για τα πόσα φοβερά πράγματα έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής, όπως του υποσχεθήκαμε, καταθέσαμε γραπτό ερώτημα για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας στο θέμα αυτό, για να μας απαντήσει γραπτώς και δημοσίως και να κρίνουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι το... φοβερό έργο της Περιφέρειας και σε αυτόν τον τομέα!

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:



16/2/2016

ΠΡΟΣ:  
Την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου

ΘΕΜΑ: Παράνομη επέκταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων και ενέργειες της περιφέρειας Αττικής

(σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 16 του Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)

Με αφορμή την αίτηση του Δήμου Ιλίου για διοργάνωση "Λευκής Νύχτας" (δηλ. επέκτασης του ωραρίoυ των καταστημάτων), το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατα πλειοψηφία αρνητικά για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων με την αρ. 179/2015 απόφασή του.
Έκτοτε, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει δώσει άδεια για τέτοιες "διοργανώσεις". Παρόλ' αυτά, τέτοιες "Λευκές Νύχτες" λαμβάνουν χώρα, όπως για παραδειγμα η πολυδιαφημισμένη "Λευκή Νύχτα" στις 10 Οκτωβρίου 2015 στο Μαρούσι, που μάλιστα διοργανώθηκε χωρίς άδεια της Περιφέρειας από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ!
Ερωτάσθε:
1. Πόσες και ποιες παρόμοιες επεκτάσεις ωραρίου έλαβαν χώρα μετά την με αρ. 179/2015 απόφαση του ΠεΣυ Αττικής και μέχρι τις 10/2/2016, χωρίς την απαιτούμενη άδεια; Ποια ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής είτε πριν είτε κατά τη διάρκειά τους;
2. Συγκεκριμένα για τη Λευκή Νύχτα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου στις 10/10/2015, ποιες ενέργειες έκανε η Περιφέρεια Αττική και οι αρμόδιες Διευθύνσεις για να σταματήσει τη διεξαγωγή της; Πόσα πρόστιμα κόπηκαν από κλιμάκια της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Αττικής, στο βαθμό που αυτή η επέκταση ωραρίου πραγματοποιήθηκε παράνομα;

Εκ μέρους της ΑΑΑ

Δ. Κουτσούμπα
Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.