18 Οκτωβρίου 2016

Aντιπολεμική αντιιμπεριαλιαστική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις 20 Οκτώβρη.


H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί σε συμμετοχή στην αντιπολεμική αντιιμπεριαλιαστική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Πέμπτη, στις 20 Οκτώβρη.

Η συνεχής όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών,  η αναβάθμιση της επιθετικότητάς των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στο μακελειό στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και ο κίνδυνος  ακόμα πιο γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων όσο διαρκεί και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση,  βάζουν  στην πρώτη γραμμή των καθηκόντων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς τον αντιπολεμικόαντιιμπεριαλιστικό αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τα θύματα πολέμου, των διώξεων της φτώχειας. Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές πολιτικές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που σφραγίζουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες με πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και φράκτες. 
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει εμμονικά τη Συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, φυλακίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά, απελαύνει  καθημερινά πρόσφυγες, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο, τους στοιβάζει σε άθλια στρατόπεδα, στερεί από τα παιδιά τους την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Παρά την επικοινωνιακή «φιλοπροσφυγική» ρητορική της, υποκλίνεται σε ξενοφοβικές αντιλήψεις και τις εκθρέφει με την ανοχή της. Την ίδια ώρα, χαρίζει εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ για να ολοκληρώσει τη διάλυση των δημόσιων δομών κοινωνικής προστασίας.

Καταγγέλλουμε, τέλος, την Περιφέρεια Αττικής που δεν διέθεσε ούτε τους ελάχιστους πόρους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και που αρνείται να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της για τη διάθεση μέσων για τη μεταφορά των προσφύγων μαθητών στα σχολεία.
Απαιτούμε το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.
Παλεύουμε για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ- κυβέρνησης – Τουρκίας, για ανοιχτά σύνορα και άσυλο.
Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπή στέγαση, τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία.
Εναντιωνόμαστε στα στρατόπεδα – κολαστήρια, στην γκετοποίηση, την απομόνωση από τον ντόπιο πληθυσμό και την εξαθλίωση των προσφύγων.
Παλεύουμε ενάντια στη ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα και πρακτικές.

Όλες και όλοι στη διαδήλωση, την Πέμπτη, 20 Οκτώβρη, 6 μμ, Προπύλαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.