4 Μαΐου 2017

Αποφάσεις συνέλευσης Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής

Η ετήσια συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής πραγματοποιήθηκε στις 29/4/2017 στην αίθουσα της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στη συνέλευση συμμετείχαν μέλη του σχήματος, δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης και αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε κινήματα γειτονιάς, λαϊκές συνελεύσεις, κινήσεις κατά των πλειστηριασμών κ.λπ.
Η Συνέλευση έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση (εδώ) και αποφάσισε για το επόμενο διάστημα:


1. Να πραγματοποιηθεί η εναλλαγή στη θέση του περιφερειακού συμβούλου, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις μας περί εναλλαγής στην εκπροσώπηση, άμεση ανακλητότητα των εκλεγμένων και λογοδοσία των εκπροσώπων στη Συνέλευση του σχήματος, βασικά στοιχεία μιας άλλης δημοκρατίας την οποία πρεσβεύουμε. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, η εκλεγμένη σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα θα αντικατασταθεί από τον Νίκο Αδαμόπουλο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, επί πολλά χρόνια εργαζόμενο και συνδικαλιστή στο χώρο των ΟΤΑ.

2. Να ιεραρχηθεί η παρέμβαση σε όλα τα μεγάλα μέτωπα επιδρομής του κεφαλαίου στην Αττική (Ρυθμιστικό, Γουδί-προσφυγικά, Βοτανικός, Πειραιάς, παραλιακό μέτωπο, Ελληνικό, Ν. Φιλαδέλφεια κ.ά.), με κοινές συσκέψεις προετοιμασίας και κοινές παρεμβάσεις με τα αντίστοιχα τοπικά σχήματα και τις κατά τόπους αντικαπιταλιστικές κινήσεις.

3. Να συνεχιστεί η παρέμβαση και αποκάλυψη σε όλη την Αττική του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, του νέου ΠΕΣΔΑ και των μεθοδεύσεν για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, ειδικά σε μια συγκυρία που όχι απλώς δεν κλείνει αλλά διογκώνεται και διαιωνίζεται το έγκλημα της Φυλης, ενώ ετοιμάζεται με πλάγιους τρόπους και το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

4. Με βάση και την θέση που υπάρχει στο πλαίσιο της εισήγησης, να ανοίξουμε τη συζήτηση για την εμπειρία εφαρμογής της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, τις αλλαγές που επέφερε στο τοπικό κράτος και τις αλλαγές που σχεδιάζονται με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης (συνταγματική αναθεώρηση-αλλαγή του Καλλικράτη), με τις τοπικές κινήσεις και τις περιφερειακές κινήσεις που παλεύουν ενάντια στην αυταρχικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΟΤΑ.

5, Ανοιχτό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των τοπικών κινήσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.